HENKIERUNNERS// TEMPELRUNNERS
LOOPGROEP IN DE ALBRANDSWAARD
Wedstrijden regio

Zo 19 Aug Kerkpolderloop Den Hoorn. Afstand; 5km

Di 21 aug Ronde van West .Afstanden; 5/10km

Do 23 aug Seuterloop s'Gravendeel. Afstanden; 5/10km

Za 25 aug Schenkelloop Capelle a/d IJssel. Afstanden; 5/10/15km

Za 25 aug Halve Burgh Haamstede. Afstanden; 6.5/12/21.1km

Za 25 aug Loop naar de Pomp. Schijndel. Afstanden; 5/10km

Zo 26 Aug Kerkpolderloop Delft. Afstand; 5km

Ma 27 aug Avond vierdaagse SPARK AFGELAST

Wo 29 aug Molenweiloop Heerjansdam. Afstanden; 5/10km


MEER WEDSTRIJDEN KLIK HIER 

Of de Hardloop kalender

Wandelen

Meer info kijk hier onder

Meer wandeltochten

Het is zomer dus er is iedere zondag de Kerkpolderloop te doen .De éne keer in Delft en de andere keer in Den Hoorn. Dit maal was hij in Delft . Aan het deelnemers veld kon je zien dat er weinig lopen in de buurt waren .Er stonden denk ik wel 200 lopers aan de start en ook niet de minste want er werd ondanks de wind stilte en warmte vrij hard doorgelopen. Er is maar 1 afstand en wel de 5km. Start 10.15 uur. Wij waren met zijn drieen Michael, Ruben en ik zelf natuurlijk . Zoals zo vaak was ik rustig begonnen en probeer zo de race goed op te bouwen met de laatste km als snelste. Ook dit keer lukte dat. Voor de start had ik nog een praatje met Arie Visser die precies weet hoe ik loop en die zei mij dat ik hem bij de 3,5km wel zal tegenkomen en voorbij zal gaan . Het leuke voor mij was dat dit precies zo uit kwam .De hele tijd had ik hem in het oog maar kwam niet dichterbij ,maar na de 3km zag ik het gaatje kleiner worden en precies na 3,5km ging ik er voorbij.Nu nog even het laatste stuk afwerken dat door de warmte toch wel zwaar aanvoelde. Mijn tijd werd 19.42 min(22 plaats). Michael had 22.50 min, 1.10 sneller als de laatste keer en Ruben had 18.15 min die hoop ik nu weer eens doorzet en meer wedstrijden gaat lopen zodat hij nog veel sneller kan worden. Ondanks de warmte waar ik weinig last van had was het weer een prachtige loop. Volgende week is hij weer in Den Hoorn en helaas ben ik er niet bij.

Reacties

Ik zag dat er enkele Tempelrunners hadden gelopen in de buurt,

Piet  een halve marathon in 2.03.07 in Chaam en Gerard bij pac 5KM tijdens de Ekiden.Jullie zijn goed bezig mannen.

Even over het vorige stukje van Lekker weertje. Leuk dat er enkele reageerden zo kan je gelijk zien hoe een ander het oplost en misschien is een andere oplossing ook wel iets voor jou.

Vakantie

De vakanties komen er weer aan ,lekker genieten daar van mensen. Met lekker genieten bedoel ik niet persé dat je dan niet hoeft te lopen. Want ook tijdens je vakantie kan je heerlijk genieten van je dagelijks rondje of dat nu gewoon thuis is of op je vakantie adres ,maakt niet uit.. Ik vind het het prachtig als ik ergens anders ben om door te hardlopen de buurt te verkennen.Je komt vaak op plaatsen waar je anders nooit komt. Wat ook lekker is !! Dat heel veel horloges zijn uitgerust met een soort kompas of gps. Je kan lekker dwalen door een bos en als je terug wilt keren naar je start plek zoek je even op je horloge en hij geeft aan welke kant je op moet .Prima toch. Ook zie ik vaak mensen met oordopjes lopen die dan weer in verbinding staan met of de telefoon of iets anders. Ik weet niet of dat nu iets is hoor om zo met die oordopjes te lopen,ik luister liever naar de dingen die om me heen gebeuren. Natuurlijk zal het heus (in enkele gevallen dan)wel zijn nut hebben en als je er prettig bij voelt vooral mee door gaan want ik zeg maar.Het gaat om dat je bezig bent en op welke wijze en hoe  dat maakt geen ...... uit.

Oh ja bijna vergeten .

Volgende week is er weer de Nijmeegse vierdaagse! Alle wandelaars ,heel veel succes .

En voor rest ,allemaal een prettige vakantie en geniet er van he.

Reacties

Zo dit is toch niet normaal meer. Wat een heerlijk weer hebben we toch de laatste tijd. Bijna elke dag 25 graden of soms zelfs warmer. Maar zijn wij als hardlopers ook zo blij met deze warmte!!! Ik moet eerlijk bekennen dat ik er nu wel een beetje door heen zit. Kom ook wel omdat ik er overdag ook al in staat en dat maakt het misschien nog net wat moeilijker.Normaal vind ik het niet zo erg en sla ik me er goed door heen. Meestal pas ik de trainingen van me iets aan door ze iets korter te houden. Toch hou ik wel een beetje mijn schema aan die altijd zegt dat ik op dinsdag snelheids training moet doe en zaterdag een snelle 5 of 10km voor mezelf of wedstrijd. Donderdag en zondag doe ik meestal een rustige duurloop. Deze trainingen doe ik nu dus wat rustiger en korter . Ook vind ik het altijd wel prettig om tijdens de warme trainingen een beetje te rommelen in de training .Vaak heb ik het met een rustiger duurloop zwaarder en doe dan om dit een beetje te voorkomen wat korte versnellingen of  wat anders om de training door te komen , gewoom lekker een beetje rommelen.Dit lukt me dan ook aardig .WAT DOET U eigenlijk om tijdens deze warme periode de trainingen door te komen??

Reacties (4)

Zo eindelijk weer eens een verslag over een loopje . Had echt geen zin om wedstrijden te doen en als ik wel zin had vond ik de lopen iets te duur ,bijvoorbeeld Hoogvliet ( 15 euro 10km ) en Rozenburg (12.50 euro 10km) waar verleden jaar de afstand zeker meer dan 1,5km te kort was . Nu dus door het toe doen van Michael die pas weer aan het lopen is dus naar de Bertusloop in Delft. Echt een aanrader ,voor maar 2 euro heb je een precies uitgemete parcours en zelfs betere tegenstanders dan de boven genoemde  zogenaamde grote wedstrijden al moet ik er ook bij zeggen dat dat niet altijd is. 

Ik was met Vincent en Michael dus naar Delft gegaan om 5km te lopen .Later besloot ik toch voor de 10km te gaan omdat ik wat last had van de hamstring en ik niet wist of ik vol kon gaan .Het was perfect weer,een graad of 18 ,niet te veel wind en geen volle zon .De start ging niet goed bij mij ,ik raakte wat ingesloten maar na 100m hebben we alle ruimte om het weer goed te maken. Merkte zeker met de start dat ik wat wedstrijd ritme miste.Het ging zwaar.Later ging het  beter en besloot ik om de eerste 5km toch voor een tijd te gaan en dan de volgende ronde iets rustiger te lopen. De eerste 5km kwam ik door in 19.43 min waar ik redelijk te vreden mee was .Nu even gas terug en wat herstellen om na 1,5km weer wat tempo te maken ,althans proberen dan. Hier hadden we precies wind tegen en probeerde ik het toch om wat te versnellen,dit ging redelijk .Nu de laatste km nog. Deze gaat over een stuk van 700m slecht grind pad. Toch liep ik hier mijn beste km tijd en kwam ik uit op precies 40.00 min op de 10km. Dit  had ik zeker niet verwacht en was dan ook zeer tevreden. Michael had 23.59 min en Vincent 26.20 min op de 5km en ik weet zeker als we weer wat meer wedstrijden gaan doen met zijn alle dat die tijden niks voorstellen voor die twee .Bij mij is het een ander verhaal.

Komende 2 maanden heb je iedere week de Kerkpolderlopen die de éne week in Delft start en de andere in Den Hoorn. Gaat er gerust een keer naar toe.De afstand is dan alleen maar 5km maar is zeker de moeite waard.

Henk 

Reacties (1)
Handige links
Regio uitslagen
  Verenigingen

  Aaa  /Alblasserdam
  Avantri / Schoonhoven
  AV Fortuna /Vlaardingen
  AV Passaat / Papendrecht
  AV Spark/ Spijkenisse
  AV Waterweg /Maassluis
  AV Flakkee /Middelharnis
  AV Spirit/Oud-Beijerland
  Brugrunners / Spijkenisse
  Cav Energie /Barendrecht 
  De Kievitten /Bleiswijk
  Olympus70  / Naaldwijk
  Pallas 93   / Hellevoetsluis
  Parthenon   / Dordrecht
  PAC     /  Rotterdam
  RA     /    Rotterdam
  Voorne atletiek Brielle
  TVS 90  /Spijkenisse